Over de SLIM-subsidieregeling

De SLIM-subsidieregeling (Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het Midden- en Kleinbedrijf) is een initiatief van de overheid om leren en ontwikkelen binnen het mkb te stimuleren.
Ja, ik wil SLIM-subsidie inzetten voor groei van mijn bedrijf

Wat is het doel van de SLIM-subsidieregeling?

Het doel van deze regeling is om werkgevers te ondersteunen bij het creëren van een leerrijke werkomgeving, waarin medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en ondernemingen kunnen floreren. Lagant is er om je te begeleiden bij het benutten van deze waardevolle subsidie en je organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Wat is de SLIM-subsidieregeling?

De SLIM-subsidieregeling is in het leven geroepen om ondernemers in het mkb te ondersteunen bij hun inspanningen op het gebied van leren en ontwikkelen. Deze regeling biedt financiële ondersteuning voor projecten die bijdragen aan:

  • Het bevorderen van een leerrijke werkomgeving.
  • Het stimuleren van interne en externe mobiliteit van medewerkers.
  • Het faciliteren van een Leven Lang Leren.
  • Het ontwikkelen van medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

De SLIM-subsidie kan worden aangevraagd door mkb-ondernemingen, samenwerkingsverbanden van mkb-ondernemingen, en grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- of recreatiesector.

Waarom is de SLIM-subsidieregeling belangrijk?

Leren en ontwikkelen zijn essentiële elementen voor de groei en het succes van elke organisatie. In een snel veranderende wereld is het cruciaal om medewerkers de kans te bieden hun vaardigheden en kennis voortdurend bij te werken. De SLIM-subsidieregeling speelt hierop in door bedrijven te ondersteunen bij het investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. 

De SLIM-subsidieregeling biedt een doeltreffend antwoord op enkele van de meest urgente arbeidsmarktuitdagingen waarmee bedrijven in Nederland worden geconfronteerd:

Skills Gap overbruggen: De snel veranderende technologische en zakelijke landschappen creëren een groeiende kloof tussen de vaardigheden die werknemers hebben en de vaardigheden die bedrijven nodig hebben. Deze ‘skills gap’ kan leiden tot inefficiënties en kan het moeilijk maken om gekwalificeerde medewerkers te vinden. Met de SLIM-subsidie kunnen bedrijven hun werknemers bijscholen en hertrainen om deze kloof te overbruggen en relevant te blijven in hun branche.

Waardering en behoud van talent: Het aantrekken van getalenteerde medewerkers is één ding, maar hen behouden is vaak nog uitdagender. De SLIM-subsidie stelt bedrijven in staat om te investeren in de ontwikkeling en groei van hun huidige personeelsbestand. Medewerkers die voelen dat hun werkgever om hun professionele ontwikkeling geeft, zijn eerder geneigd te blijven en zich langdurig aan de organisatie te binden.

Tegengaan van personeelstekorten: In sommige sectoren, zoals de zorg, techniek en IT, is er een groeiend tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Dit kan de groei van bedrijven belemmeren en leiden tot verlies van kansen. De SLIM-subsidie biedt bedrijven de mogelijkheid om strategische oplossingen te ontwikkelen om deze personeelstekorten tegen te gaan. Dit kan onder meer inhouden dat je investeert in opleidingen en omscholing van medewerkers om hen voor te bereiden op specifieke functies.

>> Door gebruik te maken van de SLIM-subsidie kunnen bedrijven:

1. Concurrentievoordeel behalen: Het verbeteren van de kwalificaties van jullie medewerkers kan jouw bedrijf een concurrentievoordeel opleveren. Goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers dragen bij aan de productiviteit en innovatie van je organisatie.

2. Medewerkerstevredenheid vergroten: Medewerkers die de kans krijgen om te leren en te groeien, zijn doorgaans meer betrokken en tevreden. Dit kan leiden tot een lager personeelsverloop en een positieve werkcultuur.

3. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen ontwikkelen: In een veranderende markt is het vermogen om snel te reageren op nieuwe ontwikkelingen essentieel. SLIM-subsidie stelt je in staat om medewerkers op te leiden voor nieuwe uitdagingen.

4. Investeren in de toekomst: Door te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers, investeer je in de toekomst van je organisatie. Je bouwt een talentpool op van gekwalificeerde professionals die je groei kunnen ondersteunen.

Hoe kan Lagant je helpen met de SLIM-subsidieregeling?

Lagant is gespecialiseerd in project- en verandermanagement, en we hebben ruime ervaring in het begeleiden van organisaties bij het benutten van de SLIM-subsidieregeling. Onze dienstverlening omvat:

  • Advies en subsidieaanvraag: We beoordelen je situatie en helpen je bij het identificeren van geschikte projecten voor subsidie. Vervolgens begeleiden we je bij het indienen van de aanvraag.

  • Projectmanagement: Als je subsidieaanvraag wordt goedgekeurd, kunnen we het projectmanagement voor je verzorgen. Dit omvat het plannen, uitvoeren en monitoren van uw ontwikkelingsinitiatieven.

  • Training en ontwikkeling: We bieden trainingen en workshops die zijn afgestemd op de behoeften van je organisatie. Of het nu gaat om leiderschapsontwikkeling, vaardigheidstraining of verandermanagement, we hebben de expertise in huis om je te ondersteunen.

  • Evaluatie en rapportage: We helpen je bij het meten van de resultaten van jullie ontwikkelingsprojecten en het opstellen van rapporten voor de subsidieverstrekker.

Onze Aanpak

Bij Lagant geloven we in maatwerk. We werken nauw met je samen om jullie specifieke behoeften en doelstellingen te begrijpen. Vervolgens ontwikkelen we een op maat gemaakt plan om de SLIM-subsidie optimaal te benutten en jouw organisatie te versterken.

Onze experts hebben een diepgaand begrip van diverse sectoren en kunnen je helpen bij het identificeren van relevante projecten voor subsidie, het opzetten van effectief projectmanagement en het leveren van hoogwaardige trainingen en ontwikkelingsprogramma’s.

Bent je klaar om de voordelen van de SLIM-subsidieregeling te benutten en te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Lagant je kan ondersteunen op jouw reis naar groei en succes. 

Samen bouwen we aan een lerende organisatie die klaar is voor de toekomst.

Quickscan

Wil je snel weten of je in aanmerking komt voor de regeling van de SLIM subsidie?
Of wil je in contact komen met onze experts om een ontwikkelplan te maken voor jouw bedrijf?